Kapusta pekińska pochodzi z północnych terenów Chin i Japonii. Jest warzywem bardzo często wykorzystywanym w kuchni.
Sałatki z kapusty pekińskiej charakteryzują się delikatnym smakiem i świetnym wyglądem. Można podawać je jako samodzielne danie, ale także, jako dodatek do posiłków.

Najlepszymi dodatkami do sałatki z kapusty są świeże lub konserwowe warzywa, pieczarki, wędliny, mięso z kurczaka lub tuńczyka. Po pokrojeniu kapusty, warto ją posolić, odczekać chwilę i odlać nadmiar wody, dzięki temu gotowa sałatka nie podejdzie płynem i będzie smaczniejsza.

Składniki sałatki można wymieszać razem lub układać je warstwowo. Sałatka ułożona w taki sposób, będzie wyglądać oryginalnie. Sałatki z kapusty pekińskiej z dodatkiem majonezu, jogurtu naturalnego lub ulubionego sosu tworzą doskonałe smakołyki!

Sałatka gyros, sałatka z kapustą pekińską, serem feta i papryką czy sałatka z pekińskiej w sosie czosnkowym- rodzajów jest wiele, każda warta przygotowania i skosztowania!

Zdjęcie: Fotolia Więcej ↓

Znaleźliśmy 585 przepisów w kategorii Z kapusty pekińskiej

Surówka obiadowa

Surówka obiadowa

2milutka 2milutka

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: