Strona główna Ciasto krówka wspaniała

Ciasto krówka wspaniała

Wielkanoc, Ciasta « poprzedni | następny »
anullka7 - autor przepisu  Ciasto krówka wspaniała offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 514
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
 Ciasto krówka wspaniała
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 100

Polecam pyszne ciacho:)


trudność: łatwe
czas:

Ciasto krówka wspaniała - SKŁADNIKI:

  • Biszkopt orzechowy
  • 5 jajek
  • 3/4 szklanki cukru
  • 5 kopiastych łyżek mąki krupczatki
  • 10 dkg orzechów(mielonych)
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • Krem
  • krem krówkowy bonne maman 360 gram lub mleczko skondensowane słodzone, (gotowane w puszce,gotować w puszce 2,5 godziny)
  • 1 masło roślinne 250 gram
  • 1 czubata łyżka cukru pudru
  • Polewa
  • 20-30 dkg krówek
  • 1 łyżka margaryny
  • orzechy do dekoracji

Ciasto krówka wspaniała - PRZYGOTOWANIE:

Białka ubić na sztywno z cukrem,dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i orzechy,delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do tortownicy, lub blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,piec do suchego patyczka w 180ºC około40 -50 min w zależności od piekarnika. Gotowy biszkopt,przekroić na 3 części,przełożyć kremem krówkowym,polać wierzch polewą krówkową i posypać orzechami. Wykonanie kremu. Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem,wkręcać po łyżce kremu. aż do wyczerpania,można dodać jeszcze 2 łyżki mielonych orzechów. Wykonanie polewy. Margarynę rozpuścić z krówkami. Smacznego



Komentarze do Ciasto krówka wspaniała (strona 1 z 8)  
Gość

Kucharz89
gość

2008-12-14 15:24
MM pyszne =] chce zostać cukiernikiem wypróbowałem wszystkie twoje przepisy są boskie!
Skomentuj
Oceń:
10
Gość

natanaela
gość

2008-12-14 17:33
fajnie wyglada jak sie upiecze to państwu opowiem o doznaniach
Skomentuj
Oceń:
1
Magdusia1312

Magdusia1312
offline

2008-12-15 19:26
jak dla mnie trochę za słodkie
Skomentuj
Oceń:
1
Gość

Michał Bernacik
gość

2009-01-26 14:04
Super przepis ale nie taki jak chciałem
Skomentuj
Oceń:
1
anullka7

anullka7
offline

2009-01-26 15:28
Michał Bernacik napisał(a):

Super przepis ale nie taki jak chciałem

Jest tyle fajnych przepisów na stronce,że można sobie wybrać:) nie znam Michałku Twojego podniebienia,ale mnie smakuje to ciacho::)
Skomentuj
Oceń:
1
Gość

kuchareczka
gość

2009-01-29 19:32
mmm wygląda smakowicie
Skomentuj
Oceń:
1
agnieszkapl

agnieszkapl
offline

2009-01-31 13:52
wygląda apetycznie!ciekawe czy mi sie tak uda
Skomentuj
Oceń:
1
Glumanda

Glumanda
offline

2009-02-03 15:44
Bardzo smacznie wyglada.. brawo Anullko7!
Skomentuj
Oceń:
1
Gość

Mama Ania
gość

2009-02-04 11:22
Ciacho zrobiłam na trzecie urodziny synka. Naprawdę PSZNE! Zrobiło furrorę, wszyscy chcieli dokładkę :) Tylko jak to zrobić, żeby polewa krówkowa nie była twarda? Bo mi taka wyszła, co mogło utrudniać jedzenie łyżeczką :)
Skomentuj
Oceń:
2
Gość

Mama Ania
gość

2009-02-04 11:27
Aha! Zapomniałam dodać, że biszkopt z dodatkiem orzechów jest zachwycający!!! Smak, który idealnie trafił w moje upodobania! Niewiele jest rzeczy, które tak idealnie mi pasują :) Biszkopt - CUDO! Ta delikatność + wyczuwalne zmielone orzeszki... mmmmm.. na samo wspomnienie ślinka mi leci.. mniam!
Skomentuj
Oceń:
2
Gość

Jadwiga Gebhard
gość

2009-02-06 15:51
Witam serdecznie mleka w puszce sie nie gotuje poniewaz calosc aluminium wsiaka w mase poprostu przelewamy mleko do sloika i gotujemy w sloiku lub mozna do garnka ale trzeba ciagle mieszajac (nie trujmy sie)
Skomentuj
Oceń:
0
anullka7

anullka7
offline

2009-02-06 17:04
Jadwiga Gebhard napisał(a):

Witam serdecznie mleka w puszce sie nie gotuje poniewaz calosc aluminium wsiaka w mase poprostu przelewamy mleko do sloika i gotujemy w sloiku lub mozna do garnka ale trzeba ciagle mieszajac (nie trujmy sie)

Bardzo miło że ciasto Ci smakowało Mamo Ani,Jadwigo sama kiedyś na innej stonce kulinarnej zadałam pytanie ,jak się ma to gotowanie w puszce mleka skondensowanego ,odpowiedziano mi że jeszcze nikt nie umarł od tego, a puszka pewnie jest zrobiona z innego tworzywa niż farby olejne w puszkach:) można i w słoiku gotować ,tylko ze słoik może pęknąć!musimy to też brać uwagę.
Skomentuj
Oceń:
0
1 2 3 4 5 6 7 8
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Tort urodzinowy Mariel Rumiane ślimaczki  Świderki w sosie z kiełbasą i kukurydzą
Prosty baranek wielkanocny Jogurtowe placki otrębowe z bananem i jabłkiem Koszyczki z czosnkiem niedźwiedzim
Pasztet z szynki z warzywami Świąteczne ciastka przekładane marmoladą Zapiekany pasztet z mięs mieszanych
Ryżowa niespodzianka Łopatka marynowana w chilli Sałatka ananasowa ze słoneczniczek
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane