Strona główna Ciasto krówka wspaniała

Ciasto krówka wspaniała

Wielkanoc, Ciasta « poprzedni | następny »
anullka7 - Przepis na:  Ciasto krówka wspaniała offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 514
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
 Ciasto krówka wspaniała
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 100

Polecam pyszne ciacho:)


trudność: łatwe
czas:

Ciasto krówka wspaniała - SKŁADNIKI:

  • Biszkopt orzechowy
  • 5 jajek
  • 3/4 szklanki cukru
  • 5 kopiastych łyżek mąki krupczatki
  • 10 dkg orzechów(mielonych)
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • Krem
  • krem krówkowy bonne maman 360 gram lub mleczko skondensowane słodzone, (gotowane w puszce,gotować w puszce 2,5 godziny)
  • 1 masło roślinne 250 gram
  • 1 czubata łyżka cukru pudru
  • Polewa
  • 20-30 dkg krówek
  • 1 łyżka margaryny
  • orzechy do dekoracji

Ciasto krówka wspaniała - PRZYGOTOWANIE:

Białka ubić na sztywno z cukrem,dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i orzechy,delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do tortownicy, lub blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,piec do suchego patyczka w 180ºC około40 -50 min w zależności od piekarnika. Gotowy biszkopt,przekroić na 3 części,przełożyć kremem krówkowym,polać wierzch polewą krówkową i posypać orzechami. Wykonanie kremu. Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem,wkręcać po łyżce kremu. aż do wyczerpania,można dodać jeszcze 2 łyżki mielonych orzechów. Wykonanie polewy. Margarynę rozpuścić z krówkami. Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto krówka wspaniała (strona 1 z 8)  
Gość

Kucharz89
gość

2008-12-14 15:24
MM pyszne =] chce zostać cukiernikiem wypróbowałem wszystkie twoje przepisy są boskie!
Skomentuj
Oceń:
10
Gość

natanaela
gość

2008-12-14 17:33
fajnie wyglada jak sie upiecze to państwu opowiem o doznaniach
Skomentuj
Oceń:
1
Magdusia1312

Magdusia1312
offline

2008-12-15 19:26
jak dla mnie trochę za słodkie
Skomentuj
Oceń:
1
Gość

Michał Bernacik
gość

2009-01-26 14:04
Super przepis ale nie taki jak chciałem
Skomentuj
Oceń:
1
anullka7

anullka7
offline

2009-01-26 15:28
Michał Bernacik napisał(a):

Super przepis ale nie taki jak chciałem

Jest tyle fajnych przepisów na stronce,że można sobie wybrać:) nie znam Michałku Twojego podniebienia,ale mnie smakuje to ciacho::)
Skomentuj
Oceń:
1
Gość

kuchareczka
gość

2009-01-29 19:32
mmm wygląda smakowicie
Skomentuj
Oceń:
1
agnieszkapl

agnieszkapl
offline

2009-01-31 13:52
wygląda apetycznie!ciekawe czy mi sie tak uda
Skomentuj
Oceń:
1
Glumanda

Glumanda
offline

2009-02-03 15:44
Bardzo smacznie wyglada.. brawo Anullko7!
Skomentuj
Oceń:
1
Gość

Mama Ania
gość

2009-02-04 11:22
Ciacho zrobiłam na trzecie urodziny synka. Naprawdę PSZNE! Zrobiło furrorę, wszyscy chcieli dokładkę :) Tylko jak to zrobić, żeby polewa krówkowa nie była twarda? Bo mi taka wyszła, co mogło utrudniać jedzenie łyżeczką :)
Skomentuj
Oceń:
2
Gość

Mama Ania
gość

2009-02-04 11:27
Aha! Zapomniałam dodać, że biszkopt z dodatkiem orzechów jest zachwycający!!! Smak, który idealnie trafił w moje upodobania! Niewiele jest rzeczy, które tak idealnie mi pasują :) Biszkopt - CUDO! Ta delikatność + wyczuwalne zmielone orzeszki... mmmmm.. na samo wspomnienie ślinka mi leci.. mniam!
Skomentuj
Oceń:
2
Gość

Jadwiga Gebhard
gość

2009-02-06 15:51
Witam serdecznie mleka w puszce sie nie gotuje poniewaz calosc aluminium wsiaka w mase poprostu przelewamy mleko do sloika i gotujemy w sloiku lub mozna do garnka ale trzeba ciagle mieszajac (nie trujmy sie)
Skomentuj
Oceń:
0
anullka7

anullka7
offline

2009-02-06 17:04
Jadwiga Gebhard napisał(a):

Witam serdecznie mleka w puszce sie nie gotuje poniewaz calosc aluminium wsiaka w mase poprostu przelewamy mleko do sloika i gotujemy w sloiku lub mozna do garnka ale trzeba ciagle mieszajac (nie trujmy sie)

Bardzo miło że ciasto Ci smakowało Mamo Ani,Jadwigo sama kiedyś na innej stonce kulinarnej zadałam pytanie ,jak się ma to gotowanie w puszce mleka skondensowanego ,odpowiedziano mi że jeszcze nikt nie umarł od tego, a puszka pewnie jest zrobiona z innego tworzywa niż farby olejne w puszkach:) można i w słoiku gotować ,tylko ze słoik może pęknąć!musimy to też brać uwagę.
Skomentuj
Oceń:
0
1 2 3 4 5 6 7 8
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Bułki pszenno żytnie z prażonymi ziarnami Pancakes z czerwoną porzeczką  Mini  zapiekanki na przekąskę
Deser z ciastkami korzennymi Sałatka rzymskie wspomnienie Śledzie Dareczka
Rolada z jagodowym nadzieniem Krem kalafiorowo serowy Zapiekanka makaronowa w czerwonej papryce
Konfitura wiśniowo-rabarbarowa z kardamonem Jagodowe serniczki na zimno light Kotleciki z kalafiora z sezamem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane