Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

3 bit

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Ciasto bez pieczenia, najlepiej aby postal kilka godzin przes spożyciem, tak aby herbatniki byly miekkie

3 bit Więcej zdjęć (4)

Składniki:

3 bit

 

  • 3 budynie śmietankowe
  • 1 litr mleka
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 7 opakowań herbatników maslanych
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 500ml śmietany 30% słodkiej
  • 2 łyżki żelatyny

Sposób przygotowania:

3 bit
ugotować budynie na mleku. Po zagotowaniu, zdjać budyń z ognia i odrazu wsypac galaretki, ciagle mieszajac aż do całkowitego rozpuszczenia. Zostawić do wystygnięcia. Zimny budyń zmiksowac z kostką masła.Śmietanke ubić, wymieszać z żelatyną, rozpuszczoną w 1/5 szklanki gorącej wody.Sposób układania: Wyłożyć blaszke herbatnikami, wyłożyć budyń, kolejna warstwa herbatników, rozsmarować ugotwane mleko skondensowane, wyłożyc herbatnik, następnie bita śmietana. Posypać utartą czekoladą.Smacznego!
3 bit
pierwsza warstwa
3 bit
druga wartswa z krówką
3 bit
przygotowanie pod 3 warstwę ciasta