halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

A la kotleciki z żółtej cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Cukinia im młodsza, tym smaczniejsza. Cukinię można przyrządzać na wiele sposobów . Możemy ją jeść również na surowo . Smażona jest pyszna.

A la kotleciki z żółtej cukinii

Składniki:

A la kotleciki z żółtej cukinii

 

Sposób przygotowania:

A la kotleciki z żółtej cukinii
Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości ok 1 cm. Każdy plaster oprószyć ziołami prowansalskimi, solą oraz białym pieprzem. Odstawić na ok 10 minut. Następnie obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Rozgrzać olej na patelni, smażyć kotleciki z obu stron naz złoty kolor.

Tagi:

cukinia