powirka

powirka

Kucharz
[Przepisów: 24]

A' la Pizza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

W tym przepisie nie podaje ilości składników, ponieważ zawsze przygotowuje go na oko.

A' la Pizza

Składniki:

A' la Pizza

 

 

 

Sposób przygotowania:

A' la Pizza
PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki na ciasto połączyć w misce tak, aby powstało ciasto na naleśniki nieco gęściejsze.
Cebule obrać, opłukać i pokroić w grubą kostkę lub w grubsze talarki. Kiełbasę obrać ze skorki, pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę lub w paski. Grzyby (suszone należy namoczyć , obgotować i odcedzić i pokroić; świeże obrać, obgotować, odcedzić i pokroić). Pieczarki umyć pokroić w grubą kostkę lub paski. Tak przygotowaną cebulę, kiełbasę, grzyby podsmażyć z przyprawami. Podsmażone produkty przełożyć do miski z ciastem naleśnikowym. Ser i pomidory dodać do ciasta i dokładnie wszystko wymieszać. Ciasto doprawić do smaku. Smażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na dobrze rumiany kolor.
Pizzę podawać na gorąco z ketchupem lub pikantnym sosem.