iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

A la sushi z paluszkami krabowymi

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Mój pomysł na pyszne a'la sushi z paluszkami krabowymi i wędzoną szynką wieprzową.

A la sushi z paluszkami krabowymi

Składniki:

A la sushi z paluszkami krabowymi

 

  • paluszki krabowe
  • oliwki czarne-owoce goji
  • 1 szklanka ryż do sushi kupiec
  • szynka wędzona wieprzowa
  • 0,25 ml ocet ryżowy,
  • 1 łyżeczka cukier,
  • 1/2 łyżeczki Sól

 

Sposób przygotowania:

A la sushi z paluszkami krabowymi
Robimy zaprawę do ryżu 2,5 łyżki octu ryżowego,1/2łyzeczki soli 1 łyżeczka cukru -zagotowujemy mieszamy -powstaje zaprawa Płuczemy ryż, odsączamy, wsypujemy do garnka, zalewamy wodą, przykrywamy zostawiamy na 10 minut. Podgrzewamy zawartość garnka aż do wrzenia. Następnie zmniejszamy płomień , gotujemy 15 minut i zostawiamy garnek nie odkrywając pokrywki na kolejne 10 minut Następnie przekładamy do miski i należy polać zaprawą zagotowaną z cukru, soli i octu Na macie do zwijania układamy plasterek szynki nakładamy ryż wzdłuż szynki układamy paluszek krabowy i za pomocą maty zwijamy .Kroimy ostrym nożem .Ozdabiamy plasterkiem oliwki i owocem goji.