Strona główna Aby mięso wieprzowe było miękkie

Aby mięso wieprzowe było miękkie

mitofri - Porady kulinarne: Aby mięso wieprzowe było miękkie

Srebrny Ekspert
Artykuły: 387
zdjęcia: 1 z 1
Aby mięso wieprzowe było miękkie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Porada na temat przyrządzenia miękkie wieprzowiny.


Mięso wieprzowe jest dużo twardsze od drobiowego. Warto wiedzieć, że jeżeli przed przyrządzeniem kotletów, czy innych potraw z wieprzowiny, namoczymy mięso w mleku będzie delikatniejsze i bardziej miękkie. Taką kąpiel najlepiej zrobić kilka godzin przed rozpoczęciem pracy z mięsem.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Aby mięso wieprzowe było miękkie  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane