iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Agrestowe stożki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taki słodki deser jest bardzo lekki i w sam raz na lato, każdemu smakuje i jego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu.

Agrestowe stożki

Składniki:

Agrestowe stożki

 

  • 3 paczki herbatników,
  • 1/2 litra śmietany kremówki,
  • 1 serek mascarpone,
  • 1 serek homogenizowany,
  • 2 garście agrestu,
  • 1/2 szklanki cukru pudru,
  • 1/2 mocnej herbaty.

Sposób przygotowania:

Agrestowe stożki
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone oraz homogenizowany, mieszamy. Na folii aluminiowej układamy herbatniki, następnie rozkładamy masę, układamy kawałki agrestu, składamy na kształt stożków, lekko nawilżamy, zawijamy folią, wstawiamy do lodówki na kilka godzin, następnie kroimy.