graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

agrestówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

ta nalewka jest wyśmienita warto na nią czekać tyle czasu

agrestówka

Składniki:

agrestówka

 

  • 1 kilogram dojrzałego agrestu
  • 0,5 litra spirytusu
  • 0,5 litra wódki
  • 0,5 kilograma cukru
  • 1 aromat wanilinowy

 

Sposób przygotowania:

agrestówka
agrest dokładnie umyć i odciąć ogonki ,do słoja wrzucić oczyszczone owoce,i zalać wódką i spirytusem,zakręcić szczelnie słój i odstawić na miesiąc w zaciemnione miejsce,po tym czasie zlać nalewkę do butelek a owoce zasypać cukrem,i wlać aromat wanilinowy,odczekać 2 tygodnie po tym czasie zlać nalewkę z owoców i wymieszać z tą nalewką zlaną wcześniej do butelek,następnie nalewkę wlać do butelek i odstawić do spiżarni na miesiąc,po tym czasie jest gotowa do spożycia

Tagi:

agrestówka