Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Agrestowy kompot z nutka mięty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo smaczny kompot i doskonale gasi pragnienie w upalne dni.

Agrestowy kompot z nutka mięty

Składniki:

Agrestowy kompot z nutka mięty

 

  • 0,5 kg agrestu,
  • do smaku cukru,
  • 1,5 l wody,
  • 10 listków mięty.

 

Sposób przygotowania:

Agrestowy kompot z nutka mięty
Agrest obrać z końcówek, zalać wodą i gotować. Wsypać cukier- ilość według własnego uznania. Gdy agrest będzie miękki i zacznie pękać wrzucić listki świeżej mięty i gotować razem kilka minut- 3 góra 5 minut. Wyłączyć kompot. Po krótkiej chwili wyjąć listki i dopiero ostudzić.