lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Agrestowy pleśniak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wyszedł smaczny ja robiłam na dużą blachę z piekarnika tą czarną

Agrestowy pleśniak Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Agrestowy pleśniak

 

Sposób przygotowania:

Agrestowy pleśniak
1. Przesiałam mąkę, zagniotłam z żółtkami, dodałam posiekaną margarynę, proszek do pieczenia ,cukier i śmietanę. Zagniotłam ciasto.
2. Podzieliłam go na 3 części. Pierwszą rozwałkowałam na dnie blachy, wyłożyłam agrest odsączony z kompotu .Drugą zagniotłam z kakao po czym schłodzone, starłam na tarce na agrest
3. Pozostałe 6 białek ubiłam z 5 łyżkami cukru i rozsmarowałam na ciemnym cieście. Na pianę starłam pozostałą, schłodzoną część ciasta.
4. Piekłam 1 godzinę w 180 stopniach.
Agrestowy pleśniak
Zagniatamy ze składników ciato i dzielimy na trzy częsci jedna dajemy na spód ina to wykładamy agrest
Agrestowy pleśniak
Teraz trzemy schłodzone ciemne ciasto na agrest :)
Agrestowy pleśniak
Białko ubite z cukrem wykładamy na ciemne ciasto :)
Agrestowy pleśniak
Na ubite białko trzemy na tarce jasne ciasto i do pieca na godzine w 180 stopniach pieczemy