Bitwa Blogerów

Bitwa Blogerów

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Aksamitna zielona zupa z bobu, sałaty i fasolki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wspaniała kremowa zupa o kolorze letniej soczystej trawy, jest orzeźwiająca i przyjemnie pachnie. Efekt jest niesamowity!

Aksamitna zielona zupa z bobu, sałaty i fasolki

Składniki:

Aksamitna zielona zupa z bobu, sałaty i fasolki

 

Sposób przygotowania:

Aksamitna zielona zupa z bobu, sałaty i fasolki
Bób wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy około 6 minut , odcedzamy na durszlaku, przelewamy zimną wodą i obieramy z łupin.

Masełko rozpuszczamy w rondlu dodajemy posiekaną cebulą chwilę dusimy, po czym dodajemy pokrojoną w paski sałatę i fasolkę szparagową oraz ugotowany bób, całość zalewamy rosołem, gotujemy bez pokrywki 20 minut -TO WAŻNE, ponieważ przykryta zupa straci swój kolor soczystej trawy! - po tym czasie dodajemy topiony serek, doprawiamy solą hawajską pieprzem oraz gałką muszkatołową do smaku, całą zupę zaciągamy śmietaną i miksujemy blenderem na krem.

Na talerzach polewamy kilka kropel zielonego tabasco aby zaostrzyć jej smak. Można podać z grzankami.

Blog: Wanilia i Kardamon

Tagi:

sałata bób