MamaNaMedal

MamaNaMedal

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 39]

Ala chipsy z cukinii wg MamyNaMedal

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Fajne smaczne miękkie chrupiące okrągłe chipsy smażone normalnie na patelni :) Smacznego kochani.Zapraszam.

Ala chipsy z cukinii wg MamyNaMedal

Składniki:

Ala chipsy z cukinii wg MamyNaMedal

Składniki na smażenie

Sposób przygotowania:

Ala chipsy z cukinii wg MamyNaMedal

Prawidłowe przygotowywanie cukinni

Ala chipsy z cukinni wg MamyNaMedal
smażenie surowej cukinni z dodatkami na tłuszczu

Cukinie obieramy oraz kroimy na plastry, po tym czasie maczamy w rozbełtanym jajku z dodatkiem soli oraz obtaczamy w bułce tartej.

Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz.

Wyciąganie-efekt końcowy

Ala chipsy z cukinni wg MamyNaMedal
efekt końcowy-pyszna miękka i chrupiąca cukinia ala chipsy

Smażymy po 2 minuty z obu stron na złocisty kolor i wyciągamy delikatnie widelcem.

Uwaga! Nie należy dziabać ani przebijać w trakcie smażenia plastrów cukinii ponieważ jest to warzywo wodniste i można się bardzo łatwo poparzyć.