agnietka_m

agnietka_m

Kuchcik
[Przepisów: 2]

a'la drożdzowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto jest wyśmienite, znika szybciutko z talerzy.

a'la drożdzowe

Składniki:

a'la drożdzowe

 

  • CIASTO
  • 3-4 jajka
  • szkl cukru
  • 3/4 szkl. śmietany 12%
  • 3/4 szkl. oleju
  • 3 szkl. mąki
  • 3 łyż proszku do pieczenia
  • oraz owoce wedle uznania

 

  • KRUSZONKA
  • łyżka smalcu
  • łyżka margaryny
  • 3 łyżki cukru
  • 5 łyżek mąki

Sposób przygotowania:

a'la drożdzowe
Wszystkie składniki mieszamy dokładnie w misce w kolejności podania w przepisie. Mieszamy widelcem - nie mikserem - wszystko powinno zając nam ok 15 min. Ciasto wylewamy na blaszkę lub tortownicę wysmarowaną lub wykładamy papierem do pieczenia. Układamy owoce - dowolne - aby nie opadły nam w ciasto możemy je obtoczyć je w bułce tartej. Składniki kruszonki zagniatamy i obsypujemy ciasto. Wstawiamy do piekarnika 180C na ok 55min.