marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

A'la mazurek waflowy na szybko.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wafle rozpakować i przekładać na przemian różnymi masami spo- -żywczymi

A'la mazurek waflowy na szybko.

Składniki:

A'la mazurek waflowy na szybko.

 

  • 1 duże opakowanie wafli kwadratowych,
  • puszka masy krówkowej,
  • puszka masy makowej,
  • puszka frużeliny owocowej,np.malinowej,
  • garść różnych bakalii z mieszanki,
  • polewa do ciast.

Sposób przygotowania:

A'la mazurek waflowy na szybko.
Wafle andrutowe przełożyć masą krówkową,przykryć delikatnie przyciskając masę drugim waflem.Następnie nałożyć makowej ma- -sy i znów przykryć kolejnym waflem i nałożyć frużelinę owocową i przycisnąć delikatnie kolejnym waflem.Na koniec sporządzić polewę,np.kakaową z przepisu na odwrocie opakowania i oblaćostygniętą masą całą powierzchnię mazurka i rozprowadzić delikatnie długim nożem.Posypać mieszanką bakaliową,którą mo- -żna uprażyć na patelni.Można też część bakalii dać do masykrówkowej przed przekładaniem.