MałaMi89

MałaMi89

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 280]

A'la pasztet jęczmienny z wołowymi klopsikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 19

Idąc topem ostatnich muffinów upiekłam a'la pasztet. Zmieniłam tylko nieco smak, różnica w składnikach niewielka, za to w smaku bardzo wyczuwalna. Czosnek niedźwiedzi odgrywa tu kluczową rolę.

A'la pasztet jęczmienny z wołowymi klopsikami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

A'la pasztet jęczmienny z wołowymi klopsikami

Pulpety

Masa jęczmienna

Sposób przygotowania:

A'la pasztet jęczmienny z wołowymi klopsikami
Pulpety:

Całe mięso wkładamy do miski, dodajemy 2 łyżki ugotowanej i ostudzonej kaszy jęczmiennej i pozostałe składniki. Wyrabiamy dokładnie na jednolitą masę i formujemy pulpeciki.

Pozostałą kaszę jęczmienną łączymy ze startymi na grubych oczkach pieczarkami, mlekiem, śmietaną, mąką, jajkiem, serem i przyprawami. Dodajemy też kukurydzę z puszki.

Masę jęczmienną wykładamy na grubość około 1cm do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, następnie układamy pulpeciki-po dwa w rzędzie, ciasno obok siebie. Przykrywamy resztą masy jęczmiennej, pilnując, by wypełnić wolne przestrzenie.

Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy po lekkim przestudzeniu.
A'la pasztet jęczmienny z wołowymi klopsikami
Wszystkie składniki klopsików łączymy i wyrabiamy
A'la pasztet jęczmienny z wołowymi klopsikami
Przygotowujemy masę jęczmienną i dokładnie mieszamy
A'la pasztet jęczmienny z wołowymi klopsikami
Do masy dodajemy kukurydzę z puszki i mieszamy
A'la pasztet jęczmienny z wołowymi klopsikami
Masę wykładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia

Tagi:

dania pasztet