zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Alla bigosik kapuściano - cukiniowy

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

super połączenie młodej kapusty z cukinią i dodatkami

Alla bigosik kapuściano -  cukiniowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Alla bigosik kapuściano - cukiniowy

 

  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 średnia cukinia
  • 1 cebula
  • 300 g wędzonego boczku
  • 350 g cienkiej kiełbasy
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego z czosnkiem
  • sól do smaku
  • chili do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • ok. 600 ml wody

Sposób przygotowania:

Alla bigosik kapuściano - cukiniowy
Kapustę i cukinię opłukać, potem kapustę poszatkować do garnka a cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach też od razu do garnka. Wlać wodę i gotować bez przykrycia 10 minut. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę a kiełbasę w plasterki, boczek w kostkę. Na patelnię wrzucić boczek i kiełbasę i smażyć chwilę aż tłuszcz się wytopi i dodać cebulę po czym zrumienić ją. Zawartość patelni przełożyć do podgotowanej kapusty z cukinią i wymieszać, dodać umyty i posiekany koperek i przyprawy. Gotować do miękkości kapusty i dodać koncentrat. Wymieszać i zagotować, ewentualnie jeszcze doprawić. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.
Alla bigosik kapuściano -  cukiniowy
kapustę poszatkowac a cukinie zetrzeć ...
Alla bigosik kapuściano -  cukiniowy
kiełbasę boczek i cebulę podsmażyć na patelni
Alla bigosik kapuściano -  cukiniowy
potem dodać to do kapusty i dodać koperek
Alla bigosik kapuściano -  cukiniowy
dodać koncentrat i potem zagotować ewntualnie doprawić