vodo6565

vodo6565

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

amur w sosie ostrym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

mój ulubiony amur przyrządzony w sosie ostrym smakuje super

amur w sosie ostrym

Składniki:

amur w sosie ostrym

 

Sposób przygotowania:

amur w sosie ostrym
Na początek należy w wodzie z dodatkiem przyprawy jarzynka cebuli oraz pozostałych przypraw gotować porcje ryby przez około 15 minut. W połowie gotowania należy dodać ocet winny. Gdy zaś ryba jest miękka odstawiamy do wychłodzenia. Następnie przygotowujemy już sos żółtka ucieramy razem z musztardą na gładką masę, dodajemy majonez, wino i doprawiamy do smaku. Dokładnie odsączone już porcje ryby układamy kolejno na półmisku zalewamy sosem przybieramy zieleniną oraz cząstkami pomidora wierzch natomiast posypujemy drobno posiekanymi białkami.