agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Ananas nadziewany owocami i bitą śmietan

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ananas nadziewany owocami i bitą śmietaną w polewie czekoladowej

Ananas nadziewany owocami i bitą śmietan

Składniki:

Ananas nadziewany owocami i bitą śmietan

 

  • ananas 1 szt
  • truskawki 10 szt
  • banany 1 szt
  • pozionki 1 garść
  • śmietana 30% 1 opk
  • likier kokosowy 2 łyżki
  • śmietanfix 1 opakowanie
  • cukier pudesr 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Ananas nadziewany owocami i bitą śmietan
Przygotować niezbędne składniki na nadziewanego ananasa. Ananasa umyć bardzo dokładnie pod bieżąca wodą, przekroić w zdłuż na połowę pozostawiając częśc zieloną- pióropusz , który stanowi element dekoracyjny, następnie należy wydrążyć środek, ananasa, usunąć ze środka części niejadalne, zdrewniałe. Banana obrać ze skórki, pokroić w cząstki, truskawki oraz poziomki umyć dokładnie pod bieżącą wodą, z arbuza wydrążyć kuleczki , można również dodać inne ulubione owoce. Wymieszać owoce i napełnić nimi środek wydrążony w ananasie. Schłodzić śmietankę i ubić ją na sztywno z dodatkiem cukru pudru, dodać do niej śmietanfix, dodać likier kokosowy , nałożyć do szprycy i udekorować wedle uznania ananasa i owoce. Rozpuścić polewę czekoladową i w sposób finezyjny nalezy ostudzoną polewą udekorować ananasa.