Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Ananas z czekoladowym musem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Świeży ananas z delikatnym musem.

Ananas z czekoladowym musem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ananas z czekoladowym musem

 

Sposób przygotowania:

Ananas z czekoladowym musem
Ananasa obrać dokładnie ze skórki. przekroić go na 4 części i usunąć twardy rdzeń. Ananasa pokroić na mniejsze kawałki i rozłożyć do pucharków. Połamaną na mniejsze kawałki czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i przestudzić. Dodać ją do ubitej na sztywno śmietany kremówki i dokładnie wymieszać. Śmietanę z czekoladą rozłożyć na ananasie. Deser schłodzić w lodówce. Można też zjeść go od razu.
Ananas z czekoladowym musem
Świeży ananas dokładnie obrany ze skórki.
Ananas z czekoladowym musem
Pozbawiony twardego rdzenia ananas pokrojony na mniejsze kawałki.
Ananas z czekoladowym musem
Pokrojony ananas rozłożony do pucharków.
Ananas z czekoladowym musem
Bita śmietana dokładnie wymieszana z roztopioną białą czekoladą.

Tagi:

czekolada