mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Ananas z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Owoc przygotowany w ten sposób smakuje fenomenalnie. Ananas z grilla można podać jako lekki deser czy słodką przekąskę na garden party.

Ananas z grilla Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ananas z grilla

 

Sposób przygotowania:

Ananas z grilla
Ananas obieramy i kroimy w plastry grubości mniej więcej 1 - 1,5 cm. Następnie z środków plastrów wykrawamy stwardniałą część. Plastry ananasaukładamy na rozgrzanej patelni grillowej bądź na ruszcie. Po czym opiekamy z dwóch stron. Ananas będzie gotowy gdy na owocach pojawią się brązowe paski. Miód mieszamy z sokiem z limonki bądź z cytryny. Ugrillowane plastry ananasa wykładamy na talerz i od razu polewamy syropem. Następnie oprószamy zmielonym cynamonem. Na koniec dekorujemy wszystko plastrami pomarańczy,kiwi i przybieramy świeżymi listkami mięty. Od razu podajemy.
Ananas z grilla
Etap 1 Ananasa obieramy i kroimy w plastry
Ananas z grilla
Etap 2 Z plastrów wycinamy nożem twarde środki
Ananas z grilla
Etap 3 Plastry ananasa kładziemy na rozgrzanej patelni grillowej
Ananas z grilla
Etap 4 Ananasa grillujemy z obydwu stron do pojawienia się brązowych pasków