gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Ananasek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne ciasto z masą ananasową

Ananasek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ananasek

  • Dodatki
  • 2 galaretki cytrynowe

Sposób przygotowania:

Ananasek
Biszkopt Ubijamy pianę z białek utrwalamy cukrem następnie dodajemy żółtka mieszamy.Dodajemy olej - całość dokładnie łączymy. Na koniec dodajemy wymieszane razem ze sobą i proszkiem do pieczenia mąki i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do wysmarowanej blaszki pieczemy 25 minut w temperaturze 180. Upieczony biszkopt dzielimy na pół. Masa ananasowa Ananasy kroimy w kostkę, sok z ananasów gotujemy z cukrem. Do gotującego soku dodajemy wymieszane ze sobą żółtka, wodę i mąkę ziemniaczaną - gotujemy.chwilę. Na końcu po ściągnięciu ugotowanego soku dodajemy sypką galaretkę i pokrojone ananasy - mieszamy i studzimy. Ubijamy śmietanę kremówkę dodajemy po trochę masę ananasową dokładnie łączymy. Przygotowaną masą przekładamy biszkopty odkładamy do zastygnięcia masy na wierzch ciasta wylewamy rozpuszczona w 3 szklankach wody dwie galaretki cytrynowe. Gotowe ciasto schładzamy.
Ananasek
Pieczemy biszkopt przekrawamy na dwie części
Ananasek
Kremówkę ubijamy dodajemy masę ananasową
Ananasek
Na jeden blat ciasta wykładamy masę przykrywamy drugimy
Ananasek
Na wierzch ciasta wylewamy galaretkę cytrynową