aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 479]

Ananasek na soku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 14
  • KALORIE: 360
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ananasek na soku- apetyczne lekkie orzeźwiające ciasto z kawałkami ananasów! Polecam te smaki na każdą porę!

Ananasek na soku

Składniki:

Ananasek na soku

 

  • Biszkopt:
  • 3 jaja
  • 2,5 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki
  • 0,5 łyżki kakao
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Krem ananasowy:
  • 5 plastrów ananasa
  • 3 szkl soku multiwitamina
  • 2 budynie śmietankowe
  • 10 dag masła
  • Śmietana:
  • 400 ml śmietanki
  • 1 galaretka brzoskwiniowa
  • Dodatkowo:
  • Posypka czekoladowa
  • Delicje pomarańczowe

Sposób przygotowania:

Ananasek na soku
Biszkopt:

Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 14/18.

Krem ananasowy:

Dwie i pół szklanki soku zagotowujemy. W pozostałym mieszamy budynie, gdy sok będzie się gotował wlewamy budynie i gotujemy do gęstości. Ściągamy z ognia i dodajmy masło mieszamy do rozpuszczenia gdy krem będzie ciepły dodajemy do niego pokrojonego ananasa w kostkę. Wylewamy krem na placek i układamy na nim delicje.

Śmietana:

Śmietankę ubijamy i łączymy z zimną galaretką rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody. Dajemy ją na ciasto i posypujemy posypką czekoladową.