Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Andrut przekładany budyniem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Fajne ciasteczka dla dzieci.

Andrut przekładany  budyniem.

Składniki:

Andrut przekładany budyniem.

 

  • Andrut 1 opakowanie, Budyń śmietankowy 1 op, Mleko 1,5- 2 szkl, Cukier do smaku.

Sposób przygotowania:

Andrut przekładany budyniem.
Budyń rozprowadzić w niewielkiej ilości mleka , resztę mleka zagotować, do gotującego sie mleka wlewamy przygotowany budyń, ciągle mieszając gotujemy ok 3 min.Dodajemy cukier. Odstawiamy w chłodne miejsce do całkowitego wyziąbienia i stężenia. Andruta wyciągamy z opakowania, następnię każdą warstwę smarujemy z jednej strony cieńko przygotowanym budyniem, przykładamy drugim andrutem, i tak samo postępujemy z każdym kolejnym. Wstawiamy do lodówki na ok 2 godzin, żeby dobrze stężniał , po tym czasie wyciągamy go, i delikatnie kroimy w grupsze paski.