jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Andruty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wafle przekładane masą kajmakową:)

Andruty

Składniki:

Andruty

 

  • 1 opakowanie okrągłych, suchych wafli
  • 2 szklanki mleka pełnotłustego
  • 2 szklanki cukru kryształu
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżka masła
  • lub 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego gotowanego 3 godziny

 

Sposób przygotowania:

Andruty
Wszystkie składniki oprócz masła włożyć do garnka i gotować na małym ogniu, ciągle mieszając.Kiedy masa zacznie gęstnieć dodać masło, a następnie powstałą, gorącą masą smarować wafle. Ostatni płat wafli (wierzch) pozostawić bez masy. Wafle owinąć folią aluminiową, a na wierzch położyć coś ciężkiego, aby trochę je przygnieść. Odstawić na kilka godzin, a później kroić w romby.