Andruty z galaretką

Cukiereczek13 - Przepis na: Andruty z galaretką offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 628
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Andruty z galaretką
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Znudziły się Wam zwykłe sklepowe wafelki? Podsuwam pomysł na wafle domowej roboty z kolorową galaretką


trudność: łatwe
czas:

Andruty z galaretką - SKŁADNIKI:

  • masło lub margaryna 200g,
  • mleko 1/2 szklanki,
  • cukier 3/4 szklanki,
  • galaretka wiśniowa,
  • galaretka agrestowa,
  • andruty 5 sztuk

Andruty z galaretką - PRZYGOTOWANIE:

Masło, mleko i cukier dzielimy na pół. Do dwóch rondelków wlewamy mleko i rozpuszczamy po 100g masła i po połowie cukru, mieszamy aż do rozpuszczenia cukru i zagotowujemy. Kolejno wsypujemy do jednego z rondelków galaretkę wiśniową, zaś do drugiego galaretkę agrestową. Mieszamy cały czas gotując na małym ogniu., aż do rozpuszczenia galaretek. Gotowe masy chwilę przestudzamy. Będą dość rzadkie, ale zaczną później szybko gęstnieć. Na deseczce rozkładamy andruta, smarujemy go czerwoną galaretką, kładziemy drugiego andruta i mocno przyciskamy. Następnie smarujemy zieloną galaretką. Postępowanie powtarzamy aż do skończenia andrutów. Andruty odstawiamy do połączenia z galaretką. Po około 1-2 godziny andruty kroimy na kwadraty. Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Andruty z galaretką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Jajecznica z kanią Torcik omletowy przekładany budyniem Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami
Serowy omlecik makaronowy Gofry o smaku wanilii Jajecznica z boczniakami
Racuszki z truskawkami i płatkami owsianymi Koktajl z truskawek,jagód z kakao Biszkoptowy przekładaniec z aronią
Kotlety mielone z gorgonzolą i gruszką Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych Pierś z kurczaka panierowana w płatkach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane