Andruty z galaretką

Cukiereczek13 - Przepis na: Andruty z galaretką offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 614
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Andruty z galaretką
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Znudziły się Wam zwykłe sklepowe wafelki? Podsuwam pomysł na wafle domowej roboty z kolorową galaretką


trudność: łatwe
czas:

Andruty z galaretką - SKŁADNIKI:

  • masło lub margaryna 200g,
  • mleko 1/2 szklanki,
  • cukier 3/4 szklanki,
  • galaretka wiśniowa,
  • galaretka agrestowa,
  • andruty 5 sztuk

Andruty z galaretką - PRZYGOTOWANIE:

Masło, mleko i cukier dzielimy na pół. Do dwóch rondelków wlewamy mleko i rozpuszczamy po 100g masła i po połowie cukru, mieszamy aż do rozpuszczenia cukru i zagotowujemy. Kolejno wsypujemy do jednego z rondelków galaretkę wiśniową, zaś do drugiego galaretkę agrestową. Mieszamy cały czas gotując na małym ogniu., aż do rozpuszczenia galaretek. Gotowe masy chwilę przestudzamy. Będą dość rzadkie, ale zaczną później szybko gęstnieć. Na deseczce rozkładamy andruta, smarujemy go czerwoną galaretką, kładziemy drugiego andruta i mocno przyciskamy. Następnie smarujemy zieloną galaretką. Postępowanie powtarzamy aż do skończenia andrutów. Andruty odstawiamy do połączenia z galaretką. Po około 1-2 godziny andruty kroimy na kwadraty. Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Andruty z galaretką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Naleśniki o smaku migdałowym Owsianka na słodko z gruszką i śliwką Lekki deser ze śliwkami
Szczypiorkowa pasta z makreli Zapiekanki z pieczarkami i serem królewskim Bardzo smaczne muffinki czekoladowe
Omlecik z czarną fasolą i serem Deserowe placuszki Domowy krem bueno
Mleczne szyszki Kapusta pekińska na ciepło z marchewką Kruche ciastka z miechunką

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane