Andruty z galaretką

Cukiereczek13 - Przepis na: Andruty z galaretką offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 601
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Andruty z galaretką
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Znudziły się Wam zwykłe sklepowe wafelki? Podsuwam pomysł na wafle domowej roboty z kolorową galaretką


trudność: łatwe
czas:

Andruty z galaretką - SKŁADNIKI:

  • masło lub margaryna 200g,
  • mleko 1/2 szklanki,
  • cukier 3/4 szklanki,
  • galaretka wiśniowa,
  • galaretka agrestowa,
  • andruty 5 sztuk

Andruty z galaretką - PRZYGOTOWANIE:

Masło, mleko i cukier dzielimy na pół. Do dwóch rondelków wlewamy mleko i rozpuszczamy po 100g masła i po połowie cukru, mieszamy aż do rozpuszczenia cukru i zagotowujemy. Kolejno wsypujemy do jednego z rondelków galaretkę wiśniową, zaś do drugiego galaretkę agrestową. Mieszamy cały czas gotując na małym ogniu., aż do rozpuszczenia galaretek. Gotowe masy chwilę przestudzamy. Będą dość rzadkie, ale zaczną później szybko gęstnieć. Na deseczce rozkładamy andruta, smarujemy go czerwoną galaretką, kładziemy drugiego andruta i mocno przyciskamy. Następnie smarujemy zieloną galaretką. Postępowanie powtarzamy aż do skończenia andrutów. Andruty odstawiamy do połączenia z galaretką. Po około 1-2 godziny andruty kroimy na kwadraty. Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Andruty z galaretką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Szarlotka z kawałkami jabłek Słodko-kwaśny krem dyniowy Francuskie róże
Francuskie świderki z kabanosem Muffinki cytrusowe Domowe grzanki z szynka i żółtym serem - z patelni
Szarlotka z kokosem Zdrowy sok z marchwi jabłek i buraków Chińczyk ekspress
Kremowa zupa z cukinii dla maluchów W malinowym chruśniaku Lasagne milanese

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane