Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Andruty z galaretkowym kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Małe słodkie co nieco. Wafle przekładane masą z margaryny, śmietany kremówki, cukru i galaretki porzeczkowej. Polecam.

Andruty z galaretkowym kremem

Składniki:

Andruty z galaretkowym kremem

 

  • 1 opakowanie galaretki z czarnej porzeczki
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 1 kostka margaryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 7 andrutów
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Andruty z galaretkowym kremem

Etap 1

Andruty z galaretkowym kremem
Przełożona do garnka margaryna z cukrem i śmietaną.

Margarynę przełożyć do garnka. Dodać do niej cukier i śmietanę.

Etap 2

Andruty z galaretkowym kremem
Gorąca emulsja z margaryny cukru i śmietany.

Wszystko zagotować na małym ogniu cały czas mieszając.

Etap 3

Andruty z galaretkowym kremem
Galaretka w proszku dodana do słodkiej tłuszczowej emulsji.

Dodać galaretkę w proszku i rozmieszać tak, żeby dokładnie się rozpuściła. Masę ostudzić.

Etap 4

Andruty z galaretkowym kremem
Tężejąca galaretkowa masa rozsmarowana na waflach.

Jak masa zacznie tężeć, posmarować nią 6 wafli. Ułożyć je jeden na drugim. Na wierzchu położyć pozostały wafel, mocno docisnąć.

Etap 5

Andruty z galaretkowym kremem

Odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie oprószyć cukrem pudrem i pokroić na mniejsze kawałki.