Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Andruty z masą cytrynową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Andrut z masą cytrynową - słodki smak dzieciństwa

Andruty z masą cytrynową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Andruty z masą cytrynową

 

  • 1 opakowanie andrutów
  • 1 margaryna
  • 12 łyżek cukru
  • 12 łyżek mleka
  • 1 galaretka cytrynowa
  • pół cyrtyny

Sposób przygotowania:

Andruty z masą cytrynową
Margarynę pokroić wrzucić do garnka dodać 12 łyżek cukru i 12 łyżek mleka - mieszać do rozpuszczenia. Gdy margaryna i cukier się rozpuści doprowadzić do wrzenia zdjąć z ognia i wrzucić suchą galaretkę mieszać do całkowitego rozpuszczenia a następnie odstawić do ostygnięcia. Gdy masa przestygnie i zacznie tężec wycisnąć sok z cytryny, dodać do masy dokładnie wymieszać. Tężejącą masą przełożyć andruty i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Andruty z masą cytrynową
Margarynę pokroić wrzucić do garnka dodać 12 łyżek cukru i 12 łyżek mleka mieszać do rozpuszczenia
Andruty z masą cytrynową
Zdjąć z ognia i wrzucić suchą galaretkę mieszać do całkowitego rozpuszczenia a następnie odstawić do ostygnięcia
Andruty z masą cytrynową
Gdy masa zacznie tężec wycisnąć sok z cytryny dodać do masy dokładnie wymieszać
Andruty z masą cytrynową
Tężejącą masą przełożyć andruty i włożyć do lodówki na kilka godzin