PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Anielska rozkosz.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pomysł na aksamitny sos do makaronu z selerem naciowym.

Anielska rozkosz. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Anielska rozkosz.

 

  • 150 g makaronu pełnoziarnistego penne
  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 200 ml śmietanki do sosów
  • 1 długi serek topiony śmietankowy
  • 100 g startego sera żółtego gouda
  • 4 gałązki selera naciowego
  • sól, pieprz, przyprawa uniwersalna

Sposób przygotowania:

Anielska rozkosz.
Makaron gotujemy wg przepisu. Kurczaka kroimy w długie paski, doprawiamy przyprawą uniwersalną i podsmażamy. Sos: do garnka wlewamy śmietankę, dodajemy pokrojony serek topiony oraz starty ser żółty. Podgrzewamy stale mieszając. Gdy składniki się połączą wrzucamy pokrojony seler naciowy i doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy razem przez kilka minut, nie doprowadzając do wrzenia. Na talerzu układamy porcję makaronu, na środku kładziemy kurczaka, polewamy sosem i dekorujemy owocem o kontrastowym kolorze.
Anielska rozkosz.
Rzut z góry na penne z sosem śmietanowo-selerowym.