dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Anielskie oczka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 250
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczne, kruche i bardzo aromatyczne i nie takie trudne w wykonaniu. Najlepsze są ciasteczka własnej roboty.

Anielskie oczka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Anielskie oczka

 

 

Sposób przygotowania:

Anielskie oczka
Mąkę, cukier i cukier waniliowy przesiewamy. Dodajemy skórkę pomarańczową i sól. Całość siekamy z tłuszczem i dodajemy żółtka. Zagniatamy ciasto, owijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok 30 minut. Następnie ciasto rozwałkowujemy. Wykrawamy kółka. Na środku robimy niewielkie wgłębienie, w które wkładamy odrobinę dżemu. Ciasteczka pieczemy ok 15 minut w 180 stopniach. Smacznego!
Anielskie oczka
Ciasto dokłądnie zagniatamy i wkładamy na kwadrans do lodówki.
Anielskie oczka
Ciasto cineko rozwałkowujemy i wykrawamy kółka.
Anielskie oczka
Wciasteczkach robimy wgłębienie na dżem.