Aniołek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Boskie ciasto, niebo w gębie

Aniołek

Składniki:

Aniołek

 

  • Ciasto:
  • 3 szklanki mąki
  • pół margaryny
  • pół szklanki śmietany
  • 2 jaja
  • duża łyżka amoniaku
  • pół szklanki cukru

 

Sposób przygotowania:

Aniołek
Z podanych składników przygotowujemy ciasto. Dzielimy je na 3 porcje, wałkujemy i wykładamy na blachy.
Pieczemy w piekarniku, aż bedzie złociste.

Masa-
Zagotować mleko z cukrem i margaryną. Budyń wymieszać ze śmietaną i wlać do gotującego się mleka. Całość jeszcze chwilę podgotować energicznie mieszając, aż powstanie jednolita masa.
Placki przekładać gorącą masą. wierzch można posypać kruszonymi herbatnikami lub wiórkami kokosowymi.

Tagi:

ciasto