Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Rybny kramik Buni

Antar smażony w najprostszy sposób

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Podobny trochę w smaku do dorsza .

Antar  smażony w najprostszy sposób Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Antar smażony w najprostszy sposób

 

 

Sposób przygotowania:

Antar smażony w najprostszy sposób
Umytą i osuszoną rybę pokroić na porcje . Z 1/2 szklanki oleju , soku z cytryny i 1/4 łyżeczki grubo zielonego pieprzu kolorowego zrobić marynatę i polać nią rybę Zostawić w lodówce na godzinę . Wyjąć rybę z marynaty i osuszyć .Posolić grubą solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem .Oprószyć mąką . Na rozgrzanym na patelni oleju z masłem smażyć kawałki ryby ( najpierw skórą do dołu ) na rumiano z obu stron . Podawać na gorąco dodając kawałek cytryny do skropienia ryby .
Antar  smażony w najprostszy sposób
Jak zwykle gromadzę wszystkie składniki by ułatwić sobie pracę
Antar  smażony w najprostszy sposób
Filet zamarynować w oleju z sokiem z cytryny i pieprzem
Antar  smażony w najprostszy sposób
Osuszyć wyjęte z marynaty porcje fileta antara , osuszyć , popieprzyć , posolić i oprószyć mąką
Antar  smażony w najprostszy sposób
Na patelni rozgrzać olej z masłem i smażyć na rumiano rybę kładąc pierwotnie skórą do dołu

Tagi:

winogrona