Anyżki

Ciastka « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Anyżki offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Anyżki
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 2512

Anyż zmielić, jajka rozbić, dodać do nich cukier i ubijać ok 3-40 min. Mąkę przesiać i



Anyżki - SKŁADNIKI:

  • 25 dag cukru
  • 30 dag mąki
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka anyżu
  • tłuszcz i mąka do wysmarowania blachy

Anyżki - PRZYGOTOWANIE:

Anyż zmielić, jajka rozbić, dodać do nich cukier i ubijać ok 3-40 min. Mąkę przesiać i dodać do masy, całość delikatnie wymieszać łyżką. Dodać zmielony anyż. Na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką blachę nakładać łyżeczką malutkie, okrągłe placuszki. piec, a właściwie suszyć w piekarniku o niskiej temperaturze.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Anyżki (strona 1 z 1)  
darek112

darek112
offline

2008-12-27 12:29
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciastka
Drożdżówki z budyniem Racuchy z papierówkami Domowe jagodzianki
Miętowo - czekoladowe muffinki Ciasteczka trójczekoladowe Francuskie z twarogiem
Kardamonowo-kokosowe babeczki bez mąki Muffinki kakaowo-bananowe Muffinki z malinami
Ciastka francuskie z serem i jagodami Jagodowe pieguski Bezy do deserów

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane