Anyżki

Ciastka « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Anyżki
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 2512

Anyż zmielić, jajka rozbić, dodać do nich cukier i ubijać ok 3-40 min. Mąkę przesiać i



Anyżki - SKŁADNIKI:

  • 25 dag cukru
  • 30 dag mąki
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka anyżu
  • tłuszcz i mąka do wysmarowania blachy

Anyżki - PRZYGOTOWANIE:

Anyż zmielić, jajka rozbić, dodać do nich cukier i ubijać ok 3-40 min. Mąkę przesiać i dodać do masy, całość delikatnie wymieszać łyżką. Dodać zmielony anyż. Na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką blachę nakładać łyżeczką malutkie, okrągłe placuszki. piec, a właściwie suszyć w piekarniku o niskiej temperaturze.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Anyżki (strona 1 z 1)  
darek112

darek112

2008-12-27 12:29
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciastka
Pierniczki świąteczne Muffinki jogurtowe Babeczki z bitą śmietaną i białą czekoladą
Rogale marcińskie Ciasteczka makowo-kokosowe Muffiny cytrynowe z polewą czekoladową wg Zub3r'a
Pierniczki  z imbirem i miodem Bananowe muffinki Zawijane bułeczki cynamonowe z sosem karmelowym
Maślane ciasteczka Pierniczki z kisielem Lekko spękane pierniczki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane