Anyżki

Ciastka « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Anyżki
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 2512

Anyż zmielić, jajka rozbić, dodać do nich cukier i ubijać ok 3-40 min. Mąkę przesiać i



Anyżki - SKŁADNIKI:

  • 25 dag cukru
  • 30 dag mąki
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka anyżu
  • tłuszcz i mąka do wysmarowania blachy

Anyżki - PRZYGOTOWANIE:

Anyż zmielić, jajka rozbić, dodać do nich cukier i ubijać ok 3-40 min. Mąkę przesiać i dodać do masy, całość delikatnie wymieszać łyżką. Dodać zmielony anyż. Na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką blachę nakładać łyżeczką malutkie, okrągłe placuszki. piec, a właściwie suszyć w piekarniku o niskiej temperaturze.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Anyżki (strona 1 z 1)  
darek112

darek112

2008-12-27 12:29
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciastka
Muffiny kajmakowe Drożdżówki z musem jabłkowym i rodzynkami Ciasteczka z kawowym likierowym kremem
Bułeczki drożdżowe z budyniem o smaku marcepanu Kruche bakaliowe z czekoladą Ślimaczki z serem i makiem
Kawowo - czekoladowe muffinki Ciastka - gniazdka (z marcepanem) Maślane rogaliki z powidłami morelowymi
Oponki karnawałowe Gwiazdki smażone Oponki z  serem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane