Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Anyżki

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Anyż zmielić, jajka rozbić, dodać do nich cukier i ubijać ok 3-40 min. Mąkę przesiać i

Anyżki

Składniki:

Anyżki

 

  • 25 dag cukru
  • 30 dag mąki
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka anyżu
  • tłuszcz i mąka do wysmarowania blachy

Sposób przygotowania:

Anyżki
Anyż zmielić, jajka rozbić, dodać do nich cukier i ubijać ok 3-40 min. Mąkę przesiać i dodać do masy, całość delikatnie wymieszać łyżką. Dodać zmielony anyż. Na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką blachę nakładać łyżeczką malutkie, okrągłe placuszki. piec, a właściwie suszyć w piekarniku o niskiej temperaturze.