Anyżki

Ciastka « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Anyżki offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Anyżki
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 2512

Anyż zmielić, jajka rozbić, dodać do nich cukier i ubijać ok 3-40 min. Mąkę przesiać i



Anyżki - SKŁADNIKI:

  • 25 dag cukru
  • 30 dag mąki
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka anyżu
  • tłuszcz i mąka do wysmarowania blachy

Anyżki - PRZYGOTOWANIE:

Anyż zmielić, jajka rozbić, dodać do nich cukier i ubijać ok 3-40 min. Mąkę przesiać i dodać do masy, całość delikatnie wymieszać łyżką. Dodać zmielony anyż. Na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką blachę nakładać łyżeczką malutkie, okrągłe placuszki. piec, a właściwie suszyć w piekarniku o niskiej temperaturze.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Anyżki (strona 1 z 1)  
darek112

darek112
offline

2008-12-27 12:29
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciastka
Muffiny owsiane z rodzynkami Francuskie ciasteczka z makiem Muffiny z jagodami i czekoladą
Makowe muffiny z białą czekoladą Kakaowe babeczki z kremem kawowym Muffiny marmurkowe
Rogaliki z dodatkiem ziemniaków Kruche rogaliki z powidłami Racuchy dyniowe
Bułeczki z jabłkami Muffinki z jabłkami i orzechami Muffinki bananowe z nutellą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj