monika21stw

monika21stw

Szef Kuchni
[Przepisów: 47]

Arabska shoarma

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ta arabską potrawę serwuję zawsze wtedy gdy spodziewam się gości

Arabska shoarma

Składniki:

Arabska shoarma

 

 

Sposób przygotowania:

Arabska shoarma
Pieczarki kroimy w plasterki a cebulę w kostkę. Podsmażamy na oliwie. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy aż pieczarki odparują. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w małe kawałki. Podsmażamy na oliwie. Doprawiamy curry, ostra i słodka papryką, imbirem i gałką. Podlewamy woda i dusimy do miękkości. Dodajemy pokrojona w kawałki paprykę i pieczarki z cebulą. Mieszamy. Chwilę podsmażamy. Dodajemy starty ser i mieszamy. Podajemy z frytkami i surówką.