mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Arbuz z fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Łatwa, smaczna, kolorowa przekąska

Arbuz z fetą

Składniki:

Arbuz z fetą

 

  • 140 g fety
  • 250 g arbuza
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 łyżeczka octu winnego

 

 

 

Sposób przygotowania:

Arbuz z fetą
Z arbuza odkrawam skórkę, usuwam dokładnie wszystkie pestki. Arbuza i ser feta kroję w większą kostkę.
Umieszczam kostki arbuza i kostki fety w miseczce, delikatnie mieszam, tak aby nie naruszyć wyglądu kosteczek. Skrapiam całość oliwą i octem winnym. Oprószam pieprzem.
Nie solę już, bo ser feta jest wystarczająco słony.
Wstawiam na około pół godziny do lodówki do schłodzenia.