mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Aromatyczna baba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Aromatyczna babka,która wychodzi za każdym razem.

Aromatyczna baba

Składniki:

Aromatyczna baba

 

  • 4 jajka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki oleju
  • 3/4 szklanki białego cukru
  • 1 czubata łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki dżemu,np.wiśniowego
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Aromatyczna baba
Na początku jajka ubić z cukrem na gładką i puszystą masę. Następnie bardzo powoli dodawać olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Na sam koniec dodać dżem i wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Formę na babkę wysmarować margaryną i osypać bułką tartą.Przelać do niej ciasto.
Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni i piec babkę 35-40 minut.
Po wyjęciu ostawić babkę do wystygnięcia.Dopiero lekko przestudzoną wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.Smacznego.

Tagi:

jajko jajka