Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Aromatyczna cielęca pieczeń korzenna

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mięso umyć, osuszyć. Następnie natrzeć solą, wymieszanymi przyprawami korzennymi i

Aromatyczna cielęca pieczeń korzenna

Składniki:

Aromatyczna cielęca pieczeń korzenna

 

Sposób przygotowania:

Aromatyczna cielęca pieczeń korzenna
Mięso umyć, osuszyć. Następnie natrzeć solą, wymieszanymi przyprawami korzennymi i skórką ż cytryny. Odstawić na dwie godziny do lodówki, by skruszało. W tym czasie drobno pokroić słoninę i stopić ją na patelni. Wyjąć mięso z lodówki. Zrumienić na złoty kolor ze wszystkich stron na słoninie, posypać vegetą, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem do miękkości. W trakcie duszenia na bieżąco uzupełniać sos wodą. Śmietanę wlać pod sam koniec, doprawić do smaku pieprzem i solą.