Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Aromatyczne ćwiartki z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Mięso z kurczaka marynowane w przyprawach jest rewelacyjne.

Aromatyczne ćwiartki z kurczaka

Składniki:

Aromatyczne ćwiartki z kurczaka

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Aromatyczne ćwiartki z kurczaka
Ziele angielskie i ziarna jałowca zmielić, wymieszać z imbirem i pieprzem. Mięso dokładnie umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami korzennymi oraz roztartym z solą czosnkiem, włożyć do naczynia, zawinąć folią spożywczą, odstawić do lodówki do następnego dnia. Następnie mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, obłożyć pokrojoną w plasterki słoniną, wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, zrumienić. Następnie mięso podlać śmietaną i odrobiną wody, dusić pod przykryciem do miękkości. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem.