hania123

hania123

Starszy Kucharz
[Przepisów: 18]

Aromatyczne pierniczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Moje pierniczki muszą poleżeć kilka tygodni, żeby zmiękły, dlatego za ich pieczenie zabieram się już w listopadzie.

Aromatyczne pierniczki

Składniki:

Aromatyczne pierniczki

 

Sposób przygotowania:

Aromatyczne pierniczki
Masło rozpuścić, lekko przestudzić. Miód delikatnie podgrzać. Wszystkie składniki wymieszać, wyrobić jednolite ciasto. Na oprószonej mąką stolnicy wałkować ciasto na grubość min. 2-3 mm, wykrawać pierniczki. Pierniczki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 8-10 minut w 180 stopniach. Wystudzić. Schować do szczelnych puszek i odstawić na kilka tygodni. Można je dekorować partiami i gotowe wyciągnąć dopiero przed świętami.