Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Aromatyczny barszcz czerwony (Żydowska)

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

Buraki obrać, pokroić w plasterki i przełożyć do wielkiego słoika lub dużego

Aromatyczny barszcz czerwony (Żydowska)

Składniki:

Aromatyczny barszcz czerwony (Żydowska)

 

Sposób przygotowania:

Aromatyczny barszcz czerwony (Żydowska)

Buraki obrać, pokroić w plasterki i przełożyć do wielkiego słoika lub dużego glinianego garnka. Ugotować 3 l wody i zalać nią buraki. Dodać czosnek, listki laurowe, pieprz i ziele angielskie. Słoik zakręcić i odstawić na 3 dni w ciemne miejsce. Barszcz przecedzić przez sitko i zagotować. Doprawić solą i cukrem. Podawać z kroikietami lub pierogami.