Strona główna Aromatyczny łosoś z patelni

Aromatyczny łosoś z patelni

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
Przepisy: 663
zdjęcia: 1 z 1
Aromatyczny łosoś z patelni
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pyszna rybka z patelni na obiad.


trudność: łatwe
czas:

Aromatyczny łosoś z patelni - SKŁADNIKI:

Aromatyczny łosoś z patelni - PRZYGOTOWANIE:

Ryby myjemy, w razie możliwości wyjmujemy co większe ości. Osuszamy rybę ręcznikiem papierowym i skrapiamy sokiem z cytryny po stronie bez skórki. Następnie solimy każdy kawałek także tylko od strony bez skórki. Odstawiamy rybę na pół godziny do lodówki. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwę i kładziemy rybę stroną bez skórki do dołu. Na dużym ogniu przypiekamy ją na rumiano (3 minuty) następnie przewracamy rybę na stronę ze skórką, posypujemy wierzch koperkiem, przykrywamy pokrywką patelnię i smażymy rybę pod przykryciem na wolnym ogniu ok 10 minut. Podajemy, smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Aromatyczny łosoś z patelni  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Łosoś
Łosoś wędzony w łódecze Zapiekanka makaronowa z łososiem Polędwica z łososia w placku do tortilli
Naleśniki z łososiem Łosoś z curry i imbirem Lekki łosoś w sosie cytrynowo- pomarańczowym
Łosoś zapiekany z serem żółtym Zestaw śniadaniowy z sałatką z łososiem Babeczki z łososiem
Łosoś Eli w cieście fillo Łosoś Salmoriglio  Cytrynowy łosoś z orzechowym kuskusem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane