Strona główna Aromatyczny łosoś z patelni

Aromatyczny łosoś z patelni

ewelina.mn - Przepis na: Aromatyczny łosoś z patelni offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 663
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Aromatyczny łosoś z patelni
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pyszna rybka z patelni na obiad.


trudność: łatwe
czas:

Aromatyczny łosoś z patelni - SKŁADNIKI:

Aromatyczny łosoś z patelni - PRZYGOTOWANIE:

Ryby myjemy, w razie możliwości wyjmujemy co większe ości. Osuszamy rybę ręcznikiem papierowym i skrapiamy sokiem z cytryny po stronie bez skórki. Następnie solimy każdy kawałek także tylko od strony bez skórki. Odstawiamy rybę na pół godziny do lodówki. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwę i kładziemy rybę stroną bez skórki do dołu. Na dużym ogniu przypiekamy ją na rumiano (3 minuty) następnie przewracamy rybę na stronę ze skórką, posypujemy wierzch koperkiem, przykrywamy pokrywką patelnię i smażymy rybę pod przykryciem na wolnym ogniu ok 10 minut. Podajemy, smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Aromatyczny łosoś z patelni  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Łosoś
Zapiekanka z łososiem Błyskawiczny makaron z łososiem i rukolą Łosoś w boczku z cytryną
Lekko wędzony łosoś bałtycki w stylu gravad lax Makaron  z brokułami i łososiem Łosoś smażony w ziołach
Łosoś na granacie Łosoś ze szparagami i makiem Świderki ze szpinakiem i łososiem
Łosoś w sosie pomidrorowym Szaszłyki z łososia z ajwarem i bakłażanem Łosoś w pomidorach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane