Strona główna Aromatyczny łosoś z patelni

Aromatyczny łosoś z patelni

zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Aromatyczny łosoś z patelni
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pyszna rybka z patelni na obiad.


trudność: łatwe
czas:

Aromatyczny łosoś z patelni - SKŁADNIKI:

Aromatyczny łosoś z patelni - PRZYGOTOWANIE:

Ryby myjemy, w razie możliwości wyjmujemy co większe ości. Osuszamy rybę ręcznikiem papierowym i skrapiamy sokiem z cytryny po stronie bez skórki. Następnie solimy każdy kawałek także tylko od strony bez skórki. Odstawiamy rybę na pół godziny do lodówki. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwę i kładziemy rybę stroną bez skórki do dołu. Na dużym ogniu przypiekamy ją na rumiano (3 minuty) następnie przewracamy rybę na stronę ze skórką, posypujemy wierzch koperkiem, przykrywamy pokrywką patelnię i smażymy rybę pod przykryciem na wolnym ogniu ok 10 minut. Podajemy, smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Aromatyczny łosoś z patelni  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Łosoś
Łosoś w pomidorach  Tatar  łososiowo-pomidorowy Łosoś duszony w pomidorach
 Warkocz z łososia na rukoli Zapiekanka z łososiem i bakłażanem Makaron z łososiem i trawą cytrynową
Łosoś pieczony z pomidorami i papryką Łosoś w płatkach kukurydzianych Łosoś w marynacie porzeczkowej
Tatar z łososia Łosoś w cieście Łosoś faszerowany szpinakiem

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane