Strona główna Aromatyczny łosoś z patelni

Aromatyczny łosoś z patelni

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
Przepisy: 663
zdjęcia: 1 z 1
Aromatyczny łosoś z patelni
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pyszna rybka z patelni na obiad.


trudność: łatwe
czas:

Aromatyczny łosoś z patelni - SKŁADNIKI:

Aromatyczny łosoś z patelni - PRZYGOTOWANIE:

Ryby myjemy, w razie możliwości wyjmujemy co większe ości. Osuszamy rybę ręcznikiem papierowym i skrapiamy sokiem z cytryny po stronie bez skórki. Następnie solimy każdy kawałek także tylko od strony bez skórki. Odstawiamy rybę na pół godziny do lodówki. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwę i kładziemy rybę stroną bez skórki do dołu. Na dużym ogniu przypiekamy ją na rumiano (3 minuty) następnie przewracamy rybę na stronę ze skórką, posypujemy wierzch koperkiem, przykrywamy pokrywką patelnię i smażymy rybę pod przykryciem na wolnym ogniu ok 10 minut. Podajemy, smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Aromatyczny łosoś z patelni  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Łosoś
Bukiet sałat z łososiem Ryżowy makaron w sosie łososiowo-serkowym Łosoś ze szpinakiem i śmietaną
Pieczony łosoś na dwa sposoby Makaron z wędzonym łososiem i szpinakiem Łososiowe jajka wiosenne
Kanapki z łososiem, jajkiem i sezonowymi  ziołami Kalmary faszerowane łososiem w sosie ziołowym Sałatka ryżowa Eli z wędzonym łososiem
Wielkanocne jajka z łososiem Galaretki z łososiem Dzwonko z łososia z bazylią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane