Strona główna Aromatyczny łosoś z patelni

Aromatyczny łosoś z patelni

ewelina.mn - Przepis na: Aromatyczny łosoś z patelni offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 663
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Aromatyczny łosoś z patelni
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pyszna rybka z patelni na obiad.


trudność: łatwe
czas:

Aromatyczny łosoś z patelni - SKŁADNIKI:

Aromatyczny łosoś z patelni - PRZYGOTOWANIE:

Ryby myjemy, w razie możliwości wyjmujemy co większe ości. Osuszamy rybę ręcznikiem papierowym i skrapiamy sokiem z cytryny po stronie bez skórki. Następnie solimy każdy kawałek także tylko od strony bez skórki. Odstawiamy rybę na pół godziny do lodówki. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwę i kładziemy rybę stroną bez skórki do dołu. Na dużym ogniu przypiekamy ją na rumiano (3 minuty) następnie przewracamy rybę na stronę ze skórką, posypujemy wierzch koperkiem, przykrywamy pokrywką patelnię i smażymy rybę pod przykryciem na wolnym ogniu ok 10 minut. Podajemy, smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Aromatyczny łosoś z patelni  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Łosoś
Lekko wędzony łosoś bałtycki w stylu gravad lax Makaron  z brokułami i łososiem Łosoś smażony w ziołach
Łosoś na granacie Łosoś ze szparagami i makiem Świderki ze szpinakiem i łososiem
Łosoś w sosie pomidrorowym Szaszłyki z łososia z ajwarem i bakłażanem Łosoś w pomidorach
 Tatar  łososiowo-pomidorowy Łosoś duszony w pomidorach  Warkocz z łososia na rukoli

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane