goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Aronia do ciast i deserów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

To doskonały dodatek do deserów, lodów, naleśników, racuszków

Aronia do ciast i deserów

Składniki:

Aronia do ciast i deserów

 

Sposób przygotowania:

Aronia do ciast i deserów
Aronię oczyszczamy, dokładnie myjemy. Dodajemy cukier i gotujemy około 20 minut. Odstawiamy na około 2 godziny. Zagotowujemy, dodajemy sok wyciśnięty z obu cytryn oraz pokrojoną w drobną kostkę cytrynę (cytrynę można także zetrzeć na grubej tarce). Gotujemy. Pod koniec dodajemy wódkę. Konfiturę przekładamy do wyparzonych słoików. Odwracamy do góry dnem.

Tagi:

aronia owoce