CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Arroz con leche

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Arroz con leche, czyli ryż z mlekiem, hiszpański pudding ryżowy. Dzięki skórce cytrynowej uzyskuje się nowy smak puddingu.

Arroz con leche

Składniki:

Arroz con leche

 

Sposób przygotowania:

Arroz con leche
Dokładnie wyparzamy cytrynę i bezpośrednio do saganka ścieramy skórkę z połowy cytryny. Dolewamy mleko, dodajemy cukier, cukier waniliowy lub laskę wanilii i gotujemy.

Na wrzące mleko wsypujemy ryż i wkładamy korę cynamonu. Bez przykrywki gotujemy na małym ogniu ok. 15 minut. Od czasu do czasu mieszamy ryż.

Po ugotowaniu wyjmujemy laskę wanilii i korę cynamonu. Na talerzu posypujemy mielonym cynamonem i skórką cytrynową. 

Tagi:

ryż