Wiesz czym jest caulilini? Poznaj nowe warzywo!
Nowe warzywo o nazwie caulilini z wyglądu przypomina krzyżówkę kalafiora z brokułem. A jak smakuje? Czy można jeść je na surowo? Dowiedz się co cechuje tę odmianę.
Nowe warzywo o nazwie caulilini z wyglądu przypomina krzyżówkę kalafiora z brokułem. A jak smakuje? Czy można jeść je na surowo? Dowiedz się co cechuje tę odmianę.
Mini kiwi swoją nazwę zawdzięcza podobieństwu do kiwi - te małe owoce można jeść bez obierania, bo w przeciwieństwie do zwykłego kiwi ich skórka nie posiada meszku. Mini kiwi ma zielony kolor i jest niezwykle soczyste! Zobacz, gdzie je kupisz i za jaką cenę!
Czy bób jest wysokokaloryczny? Co zrobić, aby podczas gotowania nie stracić cennych witamin i składników mineralnych? Zobacz, ile kalorii mieści się w szklance ugotowanego bobu i przekonaj się, że warto włączyć go do diety!
Czy wiesz, jak rozpoznać pochodzenie truskawek? W wielu sklepach znajdziemy pakowane truskawki z Hiszpanii lub innych krajów Europy Południowej. Czym różnią się polskie truskawki od importowanych?
Jak często na twoim stole ląduje ryba? Czy - podobnie jak większość Polaków - wybierasz mięso drobiowe oraz wieprzowe, a ryby jadasz raczej od święta? Dowiedz się, ile średnio zjadamy ryb i dlaczego powinniśmy poprawić ten wynik!
Croissanty, naleśniki, brioszki z dżemem – Francuzi na śniadanie serwują sobie słodkości. Choć u nas nie jest to popularne, warto od czasu do czasu zaserwować sobie odrobinę przyjemności od samego rana!
Kiedy temperatura na dworze spada, marzymy najczęściej o jednym: rozgrzaniu się. Można to robić na różne sposoby – owijając się w ciepły koc lub pijąc grzańca. Jednak Herbapol podsuwa coś lepszego – trzy rozgrzewające syropy, które zamienią zwykły w napój w coś pysznego!
Porządki w domu, „Last Christmas” puszczane w radiu i poszukiwanie prezentów – to znak, że okres świątecznych przygotowań właśnie się rozpoczął. Umil sobie ten czas z nowym kalendarzem adwentowym od Milki!
Makaron króluje na stołach praktycznie na całym świecie. Również w Polsce cieszy się dużą popularnością. Jest prosty w przygotowaniu i na tyle uniwersalny, że można go wykorzystać na setki różnych sposobów. Dlatego warto go włączyć na stałe do naszego menu czy nawet poświęcić mu jeden wybrany dzień w tygodniu. Jaki? Przykładowo – czwartek!
Sos sojowy jest kojarzony głównie z sushi i innymi azjatyckimi potrawami. Ale przyprawa ta ma o wiele więcej zastosowań i liczne zalety. Poznajcie ją od kuchni i sprawdźcie, w jakich daniach sprawdzi się na co dzień.