Do swojej codziennej diety powinniśmy wpisać ryby i dania z ryb. Ryby przedłużają młodość, chronią przed wieloma chorobami oraz są cennym źródłem witamin i kwasów.

Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.

Dowiesz się, dlaczego nie każdy może jeść dorsza, jakie walory nie tylko smakowe ma mintaj oraz poznasz zalety jedzenia ryb i dowiesz się jak kupić świeżą rybę.
 

Przygotowanie smacznej panierki do ryb, już nie będzie problemem. Służymy poradą na panierkę, dzięki, której ryba będzie smaczna i chrupiąca.

Nie lubisz zapachu ryby, który unosi się w trakcie smażenia? Prezentujemy porady na temat smażenia ryb a także pozbycia się jej nieprzyjemnego zapachu z rąk.

Pamiętaj o tym, że ryby są stosunkowo nietrwałym produktem. Ryby świeże najlepiej jest spożywać w dniu ich zakupu. Ryby, które uległy rozmrożeniu nie wolno zamrażać ponownie, dzięki temu unikniesz zatrucia pokarmowego. 

Dowiesz się także jak kupować rybę mrożoną  oraz jak sprawdzić, czy nie przeleżała w zamrażarce w sklepie zbyt długo.
Ryba marynowana w occie
  • 1
meg-air meg-air | Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131
Ryby

Ryba marynowana w occie

Mówimy - marynowanie, myślimy - ocet. Chciałabym podzielić się z Wami pomysłem, w jaki sposób można przyrządzić smażoną rybę w formie konserwy. Zapraszam do lektury!

Marynowanie ryb w soli i cukrze
  • 2
meg-air meg-air | Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131
Ryby

Marynowanie ryb w soli i cukrze

Marynowanie to jeden z najstarszych sposobów konserwowania żywności. Korzystając z tej zapomnianej tradycji chciałabym podsunąć Wam pomysł na przygotowanie smacznej ryby!