Poznaj najlepsze smaczki i ciekawostki kulinarne z całego świata. Odkryj kuchnie tradycyjną, molekularną i tą z najdalszych zakątków świata.
 
Zobacz jak wygląda czekoladowy kebab, w ile minut można zjeść 20 pączków oraz poznaj tajemnice niezwykłych i oryginalnych przypraw. Dowiedz się do czego możesz użyć w kuchni papedy, jak wyglądają ziarna sorgo – zboża z Afryki, dlaczego whisky będzie w kosmosie.

Sprawdź kiedy obchodzimy Święto Musztardy, Dzień Buraka i Sernika. Specjalnie dla Was na  bieżąco aktualizujemy Kalendarz Świąt Kulinarnych. Dzięki nam będziecie pamiętać o każdym święcie kulinarnym.

Jedzenie to sztuka. Prezentujemy Wam niezwykłe obrazy z jedzenia. Sprawdźcie jak artystycznie można wykorzystać arbuza, lody, papryczkę chili, mięso.

Nasze Smaczki dodadzą smaczku waszemu kulinarnemu życiu.
Egzotyczne pyszności
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Egzotyczne pyszności

Liczi, kumkwat czy papaja? Egzotyczne owoce są na wyciągnięcie ręki. Odkryj ich niezwykłe zalety!

Angelina Jolie poleca robaki
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Angelina Jolie poleca robaki

Podczas ostatniej wizyty w Kambodży Jolie pokazała swoim dzieciom jak prawidłowo przyrządzić insekty. Później wspólnie zajadali się pająkami i skorpionami.

Rihanna w sklepie spożywczym
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Rihanna w sklepie spożywczym

Co Rihanna może robić w osiedlowym spożywczaku? Jak to co! To co zwykle – świetnie wyglądać i udowadniać, że prezentuje się doskonale w każdym otoczeniu.

Andrzej Polan – pedagog w kuchni
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Andrzej Polan – pedagog w kuchni

Gotować uczył się sam. Z wykształcenia jest pedagogiem, z zamiłowania kucharzem. Szanuje polską kuchnię i lubi prostotę na talerzu. Przed Wami Andrzej Polan.

Sezon na Tomasza Jakubiaka
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Sezon na Tomasza Jakubiaka

Jest wielkim miłośnikiem meksykańskiej kuchni, ale jednocześnie angażuje się w projekty promujące lokalne, polskie produkty. Na pytanie o to, jaka jest jego ulubiona potrawa odpowiada niezmiennie: świeża!

Karolina Szostak na wiosnę
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Karolina Szostak na wiosnę

To jest jej czas! Znana dziennikarka sportowa dzięki rygorystycznej diecie oczyszczającej zrzuciła aż 20 kg i nie boi się efektu jo-jo. Jak jej się to udało? Swoimi doświadczeniami podzieli się z Polkami w poradnikowej książce, której premiera planowana jest już na tę wiosnę.

Grzegorz Łapanowski na widelcu
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Grzegorz Łapanowski na widelcu

W kuchni jest zwolennikiem prostoty i korzystania z lokalnych produktów. Lubi tradycję, ale chętnie eksperymentuje i próbuje nowych smaków. Jest autorem projektu „Szkoła na widelcu”.