Poznaj najlepsze smaczki i ciekawostki kulinarne z całego świata. Odkryj kuchnie tradycyjną, molekularną i tą z najdalszych zakątków świata.
 
Zobacz jak wygląda czekoladowy kebab, w ile minut można zjeść 20 pączków oraz poznaj tajemnice niezwykłych i oryginalnych przypraw. Dowiedz się do czego możesz użyć w kuchni papedy, jak wyglądają ziarna sorgo – zboża z Afryki, dlaczego whisky będzie w kosmosie.

Sprawdź kiedy obchodzimy Święto Musztardy, Dzień Buraka i Sernika. Specjalnie dla Was na  bieżąco aktualizujemy Kalendarz Świąt Kulinarnych. Dzięki nam będziecie pamiętać o każdym święcie kulinarnym.

Jedzenie to sztuka. Prezentujemy Wam niezwykłe obrazy z jedzenia. Sprawdźcie jak artystycznie można wykorzystać arbuza, lody, papryczkę chili, mięso.

Nasze Smaczki dodadzą smaczku waszemu kulinarnemu życiu.
Sztuka gotowania w wykonaniu Ani Starmach
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Sztuka gotowania w wykonaniu Ani Starmach

Absolwentka francuskiej szkoły kucharskiej, córka właścicieli krakowskiej galerii sztuki, jurorka w programie Master Chef, autorka kilku książek kucharskich i portalu o gotowaniu. Do tego piękna, młoda, ciepła i utalentowana – oto Ania Starmach.

Jakie pączki robi Anna Lewandowska?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Jakie pączki robi Anna Lewandowska?

W Tłusty Czwartek pączki kuszą z każdej strony. Pulchne z marmoladą, słodkie z czekoladą, delikatne z budyniem skutecznie walczą o nasze względy. Tłusty Czwartek to jednak trudny dzień dla osób będących na diecie. Na szczęście jest dla nich ratunek. Anna Lewandowska na swoim blogu dzieli się przepisem na pączki dla dbających o linię!

Pasja i ryzyko: Ewa Wachowicz
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Pasja i ryzyko: Ewa Wachowicz

Uwielbia ryzyko i wyzwania tak samo jak kocha gotować. Oto kobieta, której nie da się zatrzymać i dla której nie ma rzeczy niemożliwych.

Jesiotr – kulinarne wyzwanie, rozkosz dla podniebienia
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Jesiotr – kulinarne wyzwanie, rozkosz dla podniebienia

Szlachecki przysmak powoli wraca do łask – jesiotr to ryba o wykwintnym smaku, która znana jest głównie dzięki swej ikrze. Uzyskiwany z niej czarny kawior podbija podniebienia smakoszy całego świata a sam jesiotr serwowany jest na wyjątkowe okazje.

Darmowe piwo, gdy pada deszcz!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Darmowe piwo, gdy pada deszcz!

W pewnym lokalu w Wielkiej Brytanii podczas deszczowej pogody serwowane jest darmowe piwo. Wystarczy skorzystać ze specjalnej pogodowej aplikacji, by otrzymać unikatowy kod.

Najwybitniejszy z wybitnych: Kurt Scheller
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Najwybitniejszy z wybitnych: Kurt Scheller

Fachu kucharskiego uczył się podróżując po całym świecie i poznając tajniki kuchni różnych krajów oraz regionów. Był czas, gdy gotował dla prezydentów i szejków. Ostatecznie zdecydował związać się z Polską.

Torebka, która częstuje winem
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Torebka, która częstuje winem

Elegancka i stylowa, a do tego bardzo użyteczna. Przed Wami torebka, do której wystarczy podstawić kieliszek i od razu można delektować się ulubionym winem!

Niezwykłe torebki wyglądające jak jedzenie
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Niezwykłe torebki wyglądające jak jedzenie

Są tak realistyczne, że miałoby się ochotę szybko je złapać i natychmiast pożreć w całości. Nie są jednak tym, czym się wydają. Poznajcie najbardziej oryginalne pod słońcem torebki inspirowane jedzeniem.