Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Ile kalorii ma brzoskwinia?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 196, Artykułów: 3165
Kulinarne ABC

Ile kalorii ma brzoskwinia?

Nie każdy wie, jak mało kalorii kryje się w tych pysznych owocach! Na 100 gramów produktu przypada ich zaledwie... 39! Brzoskwinie mają jeszcze więcej zalet!

Odkryj moc letnich smaków wraz z syropami Łowicz!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 196, Artykułów: 3165
Artykuły spożywcze

Odkryj moc letnich smaków wraz z syropami Łowicz!

Lato to czas, gdy możemy eksperymentować podczas przygotowywania świeżych i orzeźwiających napojów, drinków i sorbetów. Wraz z marką Łowicz pozwól przenieść się do świata nieoczywistych połączeń smakowych, w których występuje m.in. soczysty grejpfrut czy słodka mirabelka.

Jak gotować kalarepę?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 196, Artykułów: 3165
Kulinarne ABC

Jak gotować kalarepę?

Kalarepę pokrojoną w kostkę gotujemy w osolonej wodzie około 20 minut. Ugotowaną możemy połączyć ze śmietaną lub poddusić na maśle, zagęścić mąką i podawać z koperkiem.

Jak zrobić dżem z czereśni?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 196, Artykułów: 3165
Kulinarne ABC

Jak zrobić dżem z czereśni?

Dżem z czereśni wykonamy z wydrylowanych owoców, cukru, soku z cytryny i ulubionych przypraw dodanych dla oryginalnego smaku. Całość powinna być smażona około 4 godzin.

Co można zrobić z czereśni?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 196, Artykułów: 3165
Kulinarne ABC

Co można zrobić z czereśni?

Z czereśni można przygotować wiele smakowitych przetworów: konfitury, dżemy i soki. Owoce świetnie smakują także jako dodatek do ciast, naleśników i innych deserów.

Jak zrobić ciasto czekoladowe z wiśniami?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 196, Artykułów: 3165
Kulinarne ABC

Jak zrobić ciasto czekoladowe z wiśniami?

Do przygotowania mocno czekoladowego, wilgotnego ciasta z owocami potrzebujemy wiśnie, mąkę, mleko, olej, cukier, kakao i jajko. Suche i mokre składniki najpierw mieszamy osobno, później łączymy razem z owocami - świeżymi lub mrożonymi.

Jak zrobić sałatkę Cezar?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 196, Artykułów: 3165
Kulinarne ABC

Jak zrobić sałatkę Cezar?

Do wykonania popularnej sałatki Cezar potrzebujemy kurczaka upieczonego na grillu, grzanek, kilku liści sałaty rzymskiej, masło oraz składniki na pyszny sos.

Jak zrobić sałatkę z owocami morza?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 196, Artykułów: 3165
Kulinarne ABC

Jak zrobić sałatkę z owocami morza?

Do przygotowania sałatki potrzebujemy mieszkanki owoców morza, które gotujemy przez kilka minut w osolonym wrzątku. Łączymy je z sałatą, pomidorami, przyprawami, cebulą i dressingiem wykonanym z musztardy, oliwy z oliwek, soku z cytryny i czosnku.