grazka

grazka

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Artystyczny nielad:-)

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Tort bezowy z bita smietana o delikatnym smaku kawowym i z musem malinowym.

Artystyczny nielad:-)

Składniki:

Artystyczny nielad:-)

 

  • Bezy w/g przepisu Goralki
  • 1 szkl.bialek
  • 2 szkl.cukru
  • cukier waniliowy

 

  • 3 smietany
  • cukier waniliowy
  • pol plaskiej lyzeczki kawy rozpuszczalnej
  • maliny tu-mrozone

Sposób przygotowania:

Artystyczny nielad:-)
Bialka ubic na sztywno.Dodac cukier i dalej ubijac ,az nie bedzie krysztalkow.
Na papierze narysowac kolka jakiej sie chce wielkosc i wylozyc na nie bialka.
Ja zrobilam dwa duze i jeden maly do pokruszenia.Wysuszyc w piekarniku 110-130 st.U mnie trwalo to okolo 50 min.


Ubic smietana dodajac pod koniec ubijania cukier waniliowy i kawe.

Maliny zmiksowac.Jesli mrozone,wczesniej rozmrozic.
Na gotowe spody wylozyc lyzka smietane.Na wierzch pokruszyc beze.Zrobic kleksy z musu malinowego.
Podawac .ozna z wieksza iloscia musu.

Tagi:

kawa beza bezy