Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2268]

Australijski rosół

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 673

Wlać do garnka 2 l wody, dodać kurę, pokrojoną włoszczyznę i cebulę, listek laurowy i

Australijski rosół

Składniki:

Australijski rosół

Sposób przygotowania:

Australijski rosół

Wlać do garnka 2 l wody, dodać kurę, pokrojoną włoszczyznę i cebulę, listek laurowy i szczyptę soli. Gotować ok 2 godz. Na patelni stopić pokrojony w kostkę boczek, dodać zmiażdżony czosnek i pomidory sparzone i obrane ze skórki. Oprószyć mąką, zrumienić, dolać 6 szkl rosołu, przyprawić. Kurę obrać z kości i skóry, pokroić w paski i dodać do zupy. Chleb pokroić w kostkę, zrumienić na maśle, wyłożyć na 4 talerze i zalać gorącą zupą.

Redakcja poleca: